Wat is de wereld toch mooi en wat is er veel te zien en te doen. Van elk continent heb ik een lijstje gemaakt met de prachtige plaatsen die ik nog wil zien en de gave activiteiten die ik nog wil doen. Deze week De ultieme reis bucketlist; Azië! Raak geïnspireerd! Welke heb jij al kunnen afstrepen?

Drijven in de dode zee

Het lijkt me zo’n gekke gewaarwording, drijven in de dode zee. Een zee die zo vol zout zit dat je er gewoon op blijft drijven, ontzettend bijzonder om mee te maken lijkt me.

De Chinese muur bewandelen

Ik ga natuurlijk niet de hele 6000km bewandelen maar wel een stukje. Deze eeuwen oude muur is het bekendste in China en lijkt me ook ontzettend bijzonder om eens te zien.

De Taj Mahal zien

Misschien niet zo eeuwen oud als de Chinese muur maar zeker wel net zo bekend en een hoogtepunt van India. De Taj Mahal bezichtigen alleen al zou een reden zijn om naar India af te reizen. Ik zou dit wereldwonder het liefst tijdens zonsopkomst bezichtigen!

Met de trans mongolië express

Het lijkt me de gaafste treinreis ter wereld. Van Moskou reis je per trein af naar Beijing door Rusland, Mongolië en China. Onderweg kun je een aantal keren uitstappen en in een aantal plaatsen verblijven. Het lijkt mij de beste manier om deze 3 landen te bezoeken en er op deze manier alles uit te halen!

Met de hemeltrein

Ik ga nog even verder met bijzondere treinreizen, de hemeltrein van Beijing naar Tibet lijkt me ook zo bijzonder. Deze treinreis is de hoogste ter wereld en je doet er een paar dagen over. In die paar dagen cross je wel door heel China en kom je uiteindelijk bij een heel bijzonder stukje; Tibet. Hoe gaaf klinkt deze treinreis?!

Rondwandelen in Petra

Naast Israel vind je Jordanië, en in Jordanië vind je Petra. Hoogst waarschijnlijk de meeste bekende bezienswaardigheid in dit land. Petra is een stad in een kloof in de heuvels dat uit rotsen is gehakt die al meer dan 2000 jaar oud is. Petra mag zich tot een van de wereldwonderen benoemen! Een must op de bucketlist dus!

Bijbelse plaatsen bezoeken in Israël

Jeruzalem, Bethlehem, Nazareth. Allemaal Bijbelse plaatsen die me echt bijzonder lijken om te bezoeken. Ook zou ik graag Tel Aviv en Palestina bezoeken wanneer ik in Israël ben.

Komodo draken zien op Komodo eiland

De enige plaats in de wereld waar je nog komodo draken kunt vinden is Komodo eiland, één van de eilanden in Indonesië. Deze beesten zien er uit als prehistorische dinosauriërs en zijn ongelofelijk dodelijk. Toch lijkt het me wel heel bijzonder om deze eens in het echt te zien! Van een veilig afstandje natuurlijk!

Luchtballonen in Bagan + tempels met zonsopkomst

Het tempel complex van Bagan is één van de bekendste ter wereld. Op deze plek stijgen ’s ochtends een groot aantal luchtballonen op. Het lijkt me gaaf om vanaf hier de zon te zien op komen en de luchtballonen te zien opstijgen, dat klinkt magisch toch?

Een geisha zien in Japan

Japan lijkt me sowieso een bijzonder land om een bezoekje aan te brengen maar wat me zo tof lijkt is om een geisha te zien. Voor degene die het niet weten een geisha is, een geisha is een gerespecteerde Japanse gastvrouw die zorgt voor het vermaak in bijv. thee huizen. Deze vrouwen zijn altijd prachtig opgemaakt en hebben ook prachtige bijzondere kleren aan. Dat is een ervaring die je alleen in Japan kan opdoen!

Avatar bergen in China

Als je de film Avatar, ja die met die blauwe mensen, hebt gezien weet je precies wat ik bedoel. De Avatar bergen oftewel Zhangjiajie. Zhangjiajie ligt in China en kun je zelf ook bezoeken. Het lijkt me prachtig om door dit bijzondere park van pieken te wandelen!

Van Ella naar Kandy per trein

Ja we sluiten dit lijstje af met nóg een treinreis. De treinreis van Ella naar Kandy in Sri Lanka is ook wel één van de bekendste ter wereld. Het schijnt “de allermooiste treinreis ter wereld” te zijn, maar dat wil ik toch wel eerst met eigen ogen zien. De reis is niet heel lang maar gaat door prachtige rijstvelden en bijzondere plaatsen.

Welk bucketlist item heb ik gemist die er volgens jou echt bij moet? En welke heb jij al kunnen afstrepen?

Author

1 Comment

  1. Leuk dit allemaal te lezen Fardou! Mag ik ook zeggen welke ik nog niet gehad heb? Anders wordt mijn lijst zo lang 🙂
    De hemeltrein naar Tibet, Bijbels plaatsen in Israel, een geisha in Japan, Avatar bergen (hoewel ik daar heel dicht in de buurt was). En de trein van Ella naar Kandy mist ook nog. Dus ik heb gelukkig nog plekken om te bezoeken over!

Write A Comment