Wat is de wereld toch mooi en wat is er veel te zien en te doen. Van elk continent heb ik een lijstje gemaakt met de prachtige plaatsen die ik nog wil zien en de gave activiteiten die ik nog wil doen. Deze keer de ultieme reisbucketlist; voor Centraal en zuid Amerika! Raak geïnspireerd! Welke heb jij al kunnen afstrepen?

Machu Pichu bewonderen

Een van de bekendste en meest bijzonder plaatsen in Peru is toch wel Machu Pichu. Deze oude inca stad uit de 14e eeuw is een van de wereldwonderen. Het lijkt me fantastische en een hel ervaring om de Incatrail te bewandelen van 45km en dan uiteindelijk bij deze fantastische plaats te eindigen!

 Naar het Christus beeld in Rio

Wanneer ik aan Brazilië denk denk ik aan het Christus beeld in Rio, daarom lijkt me dat ook wel een must visit met een prachtig uitzicht!

De Masaya vulkaan bezoeken in Nicragua

Deze vulkaam op 635 meter is een vust visit, en deze beklimmen een must do! Het schijnt de meest toegankelijke vulkaan te zijn en wat me al helemaal bijzonder lijkt is om deze in de avond te bezoeken zodat je de lava kan zien, dat is toch vet?!

De oude maya stad Tikal bezoeken in Guatamala

Tikal schijnt een van de grootste steden van de Maya’s te zijn in de tijd van de klassieke periode. Aangezien Maya steden echt wel bij Guatamala horen lijkt me dit wel een bijzondere om te bezoeken om een stukje van hun cultuur te proeven.

Roadtrippen door Patagonië

Ja Patagonië, bij het zien van foto’s van deze regio begint het me echt te kriebelen. Wat lijkt me dat ongelofelijk mooi en bijzonder. Het gebied trekt over Chili en Argentinië en het lijkt me dan ook fantastisch om dit zelf met de auto te bereizen, tentje achterin en gaan! Patagonië lijkt me de plaats voor bijzondere natuur waar ik van hou; bergen, meren en natuurlijk gletsjers. Ik ben erg benieuwd naar de indrukwekkende natuur van dit deel van zuid Amerika

Met een cruise van Argentinië naar Antarctica

De beste en meest populaire manier om naar Antarctica te gaan is per cruise. Deze cruise schepen vertrekken vanuit het zuidelijke punt van Argentinië. Dit lijkt mij een ideale manier om het continent te bereiken en te gaan waar vele mensen niet gaan. Dan ben je gewoon op dat 7e continent geweest, hoeveel mensen kunnen dat nu zeggen!?

De amazone bezoeken

Het amazone regenwoud is het grootste regenwoud ter wereld en ligt verspreid over 9 landen!!! Een nachtje in dit enorme regenwoud lijkt me fantastisch! Voelen hoe het is om in een regenwoud te zijn lijkt me ongelofelijk.

Chitzen Itza in Mexico

Dit is eentje die hopelijk snel doorgestreept kan worden, het bezoeken van dit wereldwonder in Mexico. Dit fantastische bouwwerk is te vinden in Yacatan Mexico en laten we dat nou net April ’18 bezoeken!

Al het wildlife zien op de Galapagos eilanden

De Galapagos staan er om bekend, alle verscheidene dieren die hier leven. Wist je dat zo’n 90% van de reptielen uniek is en nergens anders te wereld te vinden is? Alleen dat is al een reden om te gaan, maar denk bijv. ook aan zeeleeuwen, pinguïns, zeeleguanen, orka’s, dolfijnen etc.

Gekke fotos maken op de zoutvlakten in Bolivia

Je ziet ze vast wel eens voorbij komen, de meest grappige foto’s waarbij iemand uit een fles komt of dat het lijkt dat iemand op een ander z’n hoofd gaat staan. Je kan het zo gek niet bedenken. Deze plaatjes zijn hoogstwaarschijnlijk gemaakt op de zoutvlakten in Bolivia; Salar de Uyuni. Deze beslaat de oppervlakte van meer dan 10.000m2! Een must visit in Zuid Amerika!

De blue hole zien in Belize

Volgens Discovery Channel “one of the 10 Most Amazing Places on Earth”. De blue hole ligt vlak voor de kust van Belize en heeft een diepte van 125m, voor velen staatie op de “duik bucketlist” nu ben ik zelf niet zo’n duiker, dus als ik m vanuit een vliegtuig in de lucht zie lijkt me dat al fantastisch!

In een oude auto rijden in Cuba

Man wat ben ik gek op oude auto’s! En laat Cuba nou net het land zijn waar deze oude auot’s in overvloed zijn, daarom het perfecte land om een mini roadtrip in een oldtimer te maken lijkt me!

De ABC eilanden bezoeken

Aruba, Bonaire en Curacao zijn als Nederlander zijnde toch een plek die je bezocht móet hebben!

Naar de Iguazu watervallen

In Argentinië vind je de Igazu watervallen, het grootste waterval complex van Zuid Amerika. Als waterfall chaser moet ik deze bezocht hebben natuurlijk! In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en vallen tot 82 meter naar beneden!!!!

Zwemmen in een Cenote in Mexico

Nog eentje waarvan ik hoop datie snel waarheid worden, zwemmen in één van de drieduizend cenotes in Mexico. Een cenote is een  “water bevattende grot of poel in Yucatan”. Daar wil ik wel eens een duikje in wagen!

Welk bucketlist item heb ik gemist die er volgens jou echt bij moet? En welke heb jij al kunnen afstrepen?

Author

1 Comment

  1. Mooi lijstje! Rijden in zo’n oude auto op Cuba heb ik gedaan, maar dat was heel eng! Die dingen hangen met plakband aan elkaar haha! Tikal en de Galapagoseilanden staan ook hoog op mijn lijstje. En deze zomer ga ik naar Uyuni, hoop daar echt hele toffe foto’s te maken ?

Write A Comment