Wat is de wereld toch mooi en wat is er veel te zien en te doen. Van elk continent heb ik een lijstje gemaakt met de prachtige plaatsen die ik nog wil zien en de gave activiteiten die ik nog wil doen. Deze week De ultieme reisbucketlist; Noord Amerika! Raak geinspireerd! Welke heb jij al kunnen afstrepen?

Roadtrip naar Alaska

Er gaat een weg van Vancouver,BC naar Alaska. Vanaf ons huis in Noord Vancouver naar Fairbanks, Alaska zou je er 1 dag en 18 uur over doen. Maar er zijn natuurlijk tal stops te maken onderweg. Van beren spotten langs de weg tot prachtige meren en bergen voor dagen! Dit lijkt me de ultieme roadtrip om eens mee te maken! Het lijkt me fantastisch om hikes te doen en het Noorderlicht te zien in Alaska.

Niagra falls bezoeken

Toch wel de bekendste waterval van Noord Amerika. Op de grens van Canada en Amerika vind je deze pracht van een waterval. Wat lijkt het mij gaaf om deze van dichtbij te kunnen bewonderen!

Met de trein van oost naar west Amerika of visa versa 

In San Fransicsco op te trein stappen en in New York er weer uit. Een paar jaar geleden ging het viral hoe je voor een paar honderd euro een heel land in 5 dagen kon doorkruisen in de trein. Als je dan van west naar oost wil, dan lijkt me dit echt de perfecte manier om het te doen!

LA

Het schijnt niet een mooie stad te zijn maar toch wel een must visit. Er is zoveel te doen en te zien in Los Angeles; Hollywood, walk of fame, Disneyworld, Universal Studios, Venice beach etc.

Walvissen/orka’s spotten bij Vancouver eiland

Walvissen en Orka’s staan denk ik wel op vele bucketlists. Bij Vancouver eiland kun je, met een beetje geluk, deze fantastische beesten in het wild spotten. Hoe gaaf?!

Mount Rushmore bezoeken

In zuid dakota,VS heb je Mount Rushmore, de berg met de gezichten van de presidenten van de Verenigde Staten. Het lijkt me bijzonder om deze eens in het echt te kunnen zien.

Een beer zien in Canada

Eentje in het wild dan he. Ja t is raar maar waar maar ik heb nog steeds geen beer gezien in Canada. Terwijl dat toch aan de orde van de dag hoort te zijn waar wij wonen. Wie weet, op een dag..

Roadtrippen op de Artic Highway

Rijden naar ‘the top of the world‘. Je kan dus helemaal naar de Arctische oceaan rijden in Canada. Van Vancouver naar Tuktoyaktuk is het meer dan 3700km rijden en zou je, zonder stoppen, meer dan 57 uren kosten om te doen. Toch, hoe tof is het dat je in de auto naar zo’n plek kunt rijden!

Slapen in een fire hut in Washington

In de staat Washinton in Amerika vind je verscheidene Fire lookouts. Deze werden gebruikt op afgelegen hoge plekken om te kijken of er ergens een bosbrand ontstond. Tegenwoordig kun je naar de hutten hiken en er een nachtje slapen. Het lijkt me heel tof om eens zo’n hike te doen en slapen met zo’n geweldig uitzicht!

Terug naar mijn host family in noord dakota

Toen ik 16 was heb ik een high school jaar in Amerika gedaan. Dat is inmiddels bijna 10 jaar geleden. Ik zou graag eens terug gaan om mijn gast gezin en vrienden op te zoeken en te kijken wat er is verandert.

Boot tour door de Everglades 

Weet je wat me nou gaaf lijkt, om in Everglades nationaal park in Florida met zo’n airboat krokodillen te spotten in het water. De Everglades lijkt me sowieso een bijzonder park om te bezoeken. En, totaal iets anders, maar ook Miami in Florida lijkt me gaaf!

IJsberen zien in Churchill

Churchill is de ‘Polarbear capital of the world‘ en wat betere plek om een ijsbeer te zien. Als je in de juiste tijd van het jaar hier komt is de kans namelijk heel groot dat je er eentje ziet.

New York bezoeken 

De city that never sleeps. New York, New York! Het is een stad die je bezocht MOET hebben, en dat heb ik niet. Het lijkt me geweldig om een paar dagen rond te dwalen in deze wereld stad!

Jurassic Park op Hawaii

Hawaii, de ultieme paradijselijke bestemming. Vanaf Vancouver is het maar 6 uurtjes vliegen. Dus niet geheel onbereikbaar. Wat bijzonder zou het zijn om rond te rijden daar waar Jurassic park is gefilmd!

Welk bucketlist item heb ik gemist die er volgens jou echt bij moet? En welke heb jij al kunnen afstrepen?

Author

Write A Comment