Wat is de wereld toch mooi en wat is er veel te zien en te doen. Van elk continent heb ik een lijstje gemaakt met de prachtige plaatsen die ik nog wil zien en de gave activiteiten die ik nog wil doen. Deze week De ultieme reisbucketlist; Oceanië ! Raak geinspireerd! Welke heb jij al kunnen afstrepen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik al behoorlijk veel heb kunnen afstrepen van mijn bucketlist voor Oceanie na onze stop in Australie en Fiji en na ons jaar in Nieuw Zeeland (lees hier mijn bucketlist voor Nieuw Zeeland en lees hier wat ik al heb kunnen afstrepen)
Gelukkig is er nog wel wat te wensen, dus hierbij een korte bucketlist.

Working Holiday in Australië

Na een working holiday in Nieuw Zeeland en Canada gedaan te hebben zou een working holiday visum in Australie mijn lijstje toch echt compleet maken. Het hoeft niet een heel jaar te zijn maar ik wil graag meer van de cultuur van Australie proeven en op wat voor betere manier dat te doen dan daar te wonen en werken!

Naar Tasmanie

Tasmanie staat toch wel heel hoog op de lijst, mocht ik ooit naar Australie gaan, dan wil ik ook echt naar Tasmanie. De natuur spreekt me enorm aan.

Winkelen in Boho Byron Bay

Byron Bay schijnt nou niet meteen de meest voor de hand lichtende mooiste bestemming te zijn in Australie, maar alle boho kleding merken zijn toch allemaal begonnen in dit kust stadje. Denk bijv. aan de merken Spell, Arnhem en Auguste. Ben je niet zo boho dan zegt je dit waarschijnlijk helemaal niks, maar als bloemen jurken liefhebber lijkt het me heerlijk om hier door de winkeltjes te speuren.

Een koala beer en kangaroo zien

Koalaberen en kangaroos zijn toch wel de dieren als je denkt aan Australie. Zoals wij in Nederland herten hebben rondwandelen hebben ze in Australie kangaroos rondhuppen. Deze beide in het wild zien lijkt me wel heel tof!

 

Rondzeilen bij whitsundays

Whit Sundays schijnt paradijs op aarde te zijn en veel mensen gaan hier dus ook duiken en snorkelen. Aangezien ik zelf niet zo’n grote waterrat ben, lijkt zeilen mij de ideale manier om deze omgeving te verkennen.

Ga waterfall chassing in Samoa

Samoa is een paradijsje op aardje en er gaat een plekje viraal van een hele mooie waterval. Nou ben ik toevallig gek op watervallen dus wil ik natuurlijk ook een kijkje nemen bij deze parel! En als we dan toch op Samoa zijn lijkt het me heerlijk om gewoon lekker te vertoeven op de stranden van dit bijzondere landje.

Zeilen langs de eilanden in de grote oceaan

Toen we in Fiji waren, was het plan om van Fiji terug te zeilen naar Nieuw Zeeland. Helaas ging ons plan toen niet door maar toch is het nog wel een droom om rond te zeilen bij de eilanden in de grote oceaan. Eilanden als Samoa, Fiji, Tahiti, Rarotonga, Vanuatu en Paulau staan hoog op het lijstje.

Tja, het is een korte lijst. Maar er is nog wel wat te willen dus.

Welk bucketlist item heb ik gemist die er volgens jou echt bij moet? En welke heb jij al kunnen afstrepen?

Author

Write A Comment