Wat is de wereld toch mooi en wat is er veel te zien en te doen. Van elk continent heb ik een lijstje gemaakt met de prachtige plaatsen die ik nog wil zien en de gave activiteiten die ik nog wil doen. Ik heb nu elk continent behandeld. Toch missen er nog wel een aantal dingen van mijn bucketlist zoals treinreizen en roadtrips. Deze week deel ik De ultieme reisbucket list; roadtrips
Raak geinspireerd! Welke heb jij al kunnen afstrepen?

Man man man, waar moet ik toch eens beginnen, zoals je misschien wel weet ben ik een enorme roadtrip fan. En kun je er ook veel over lezen zoals bijv. een Rocky mountain roadtrip  en de mini roadtrip naar Lillooet. 

Mongol Rally – Engeland naar Mongolie

Met stip op nummer 1 van coolste roodtrips die ik mee wil maken staat de Mongol Rally. Deze roadtrip is een race die elk jaar in de zomer. Het is een race die in London begint en eindigt in Ulanbataar. Bij deze race haal je geld op voor het goede doel en moet je met een zo goedkoop mogelijke auto dit avontuur beginnen zodat het een nog grotere uitdaging word. De route mag je zelf bepalen als je maar op bepaalde dag op een bepaalde bestemming bent met alle andere racers.
Ja het klinkt een beetje ingewikkeld maar man wat lijkt mij dit een ongelofelijk gaaf avontuur!

Great ocean highway – Australie

Een route van meer dan 600 km die langs kliffen, door jungles en lang fantastische plekken rijdt. Echt een must trip wanneer je in Australie bent toch?

Ring Road – IJsland

De ring road is een rondje die je door IJsland kunt rijden waardoor je alle fantastische highlights ziet. Je kunt hier het beste 1 tot 2 weken de tijd voor nemen.
Het lijkt mij de beste manier om IJsland te verkennen met een 4×4 en onderweg te kamperen.

Transcanada highway – Canada

Go big or go home. De beste manier om een land te verkennen is per land toch? En wat een betere manier om mijn toekomstig thuis land te verkennen dan door het geheel bij auto door te crossen. Van British Columbia naar Nova Scotia. Onderweg stoppen in de Rockies, Toronto, Montreal, Ottowa en eindigen in Halifax, Nova Scotia. Dit is een route van zo’n 7800 kilometer dus daar zouden we wel even flink de tijd voor moeten nemen maar wie weet, op een dag!

Nairobi – Johannesburg

Misschien niet een route die ik zelf in een gehuurd autootje zou doen maar wel in een soort van groepsverband is de reis van Nairobi, Kenia naar Johannesburg in Zuid Afrika. Deze reis staat behoorlijk hoog op mijn lijst ook. Want wat is dit een goede manier om een deel van het continent te ontdekken. De tours die ik online vond gaan langs alle highlights zo ga je bijv. naar Zanzibar, Kruger nationaal park, Victoria falls, ga je gorillas spotten en ga je op verscheidene safaris. Onderweg op deze reis kampeer je en koop je in groepsverband. Een leuke manier om te reizen, een aantal gave landen te zien en wat een tof avontuur lijkt me dit.

Garden route – Zuid Afrika

Mocht ik dan de bovenstaande Afrika trip doen zou ik er de Garden route aanvalt plakken. Deze rit gaat van Johannesburg naar Kaapstad of visa versa. Je huurt in Johannesburg een autootje en stopt op alle toffe locaties onderweg zoals Port Elisabeth, Tsitskamma nationaal park, Kruger nationaal park, Mossel baai etc.

Patagonie

Wat lijkt me een roodtrip door Chili en Argentinië gaaf. Met een campertje of een auto met tent door Patagonie reizen en genieten van fantastische berglandschappen is het enige dat ik wil!

Heb jij al een van deze roadtrips van je lijstje kunnen afstrepen? Is er een road trip die ik heb gemist en absoluut op mijn lijstje moet? 

 

Author

Write A Comment