In augustus deed ik een enquete over anticonceptie op reis, ik wou van de pil af en aan iets anders maar wat? Ik besloot te gaan voor de implanon. Inmiddels is het 3 maanden later. Hoe bevalt de implanon en wat zijn de voor-en nadelen ervan? Lees snel verder!


3 maanden deed ik via mijn blog een enquete over welke anticonceptie de vrouw op reis gebruikt en hier deden veel vrouwen aan mee (thanks!), lees de uitkomst van dit onderzoekje hier. Ik wou graag switchen van de pil naar iets anders dat handig is om te hebben wanneer je 3 jaren op reis bent. Lees mijn eerdere blog hierover hier.
Ik koos voor de implanon omdat dit de beste keuze leek op het moment, een spiraaltje leek me best wel eng en de rest was gewoon niet handig.

Hoe bevalt mij dit?
Het is inmiddels 3 maanden later en ik moet zeggen dat het goed gaat! De plek waar de implanon zit is nog steeds een beetje blauw en je voelt het zitten wat natuurlijk wel een beetje gek is, soms zelfs wel een beetje creepy maar het zit er en dat is helemaal prima

Voordelen
– ik word niet meer ongesteld, dikke plus!
– ik heb minder moodswings
– ik hoef nergens meer aan te denken, dat ding zit er voor 3 jaar en ik hoef niet meer elke dag om een pil te denken of andere protectie.
– het deed geen pijn om te laten zetten en je hebt er nooit niks geen last van

Nadelen:
– Ookal ben ik niet meer ongesteld ik heb nog wel steeds die week dat je niet lekker in je vel zit, ik kan soms enorm gaan huilen, veel erger dan dat ik had toen ik nog aan de pil zat
– Ik ben best wel een aantal kilotjes aangekomen (dat kan ook zijn doordat ik te veel eet, maar ik schuif het graag op de implanon ;))
– Ik heb veel meer puistjes, ik lijk wel 14!
– Het zijn nog steeds hormonen, ik wou eigenlijk iets zonder hormonen, maar dat kan in mijn situatie gewoon even niet. Het zijn wel andere hormonen en dat merk je in voordelen en in nadelen!

Conclusie

Ik ben zeer positief! De voordelen wegen zwaarder dan de nadelen. Ik ben zo veel blijer dan ik was toen ik aan de pil zat en dat maakt me erg gelukkig. Ik ben blij met mijn keuze!
Let wel op dat de implanon (en elke andere anticonceptie) voor iedereen anders werkt. Iedereen reageert anders op bepaalde hormonen en ik heb het geluk dat deze voor mij goed werkt en goed zit!

Welke anticonceptie gebruik jij? Zou jij een implanon overwegen?

 

 

Author

3 Comments

  1. Blij dat je de goeie keus gemaakthebt ! Het is t wel waard geweest! Niet meer ongesteld en geen moodswings is zeer positief daar doe je het voor!!!!!

  2. Ik gebruik ook de Implanon, dit is mijn tweede en ben er ook erg tevreden over. Ook ik word niet meer ongesteld en ik vind het fijn dat ik hem niet kan vergeten. Voor mij zijn de nadelen (op dit moment, ik ben aan het ontzwangeren en wie weet heeft dit er ook mee te maken); veel meer lekkere trek, stuk lager libido, emotioneler en dat er toch hormonen in zitten. Zouden er geen hormonen in zitten zou hij helemáál fantastisch zijn haha

  3. Pingback: Uitslag: Anticonceptie op reis | Fartravels.nl

Write A Comment