Ik ben lid van verscheidene backpacker facebook pagina’s. Vaak zie ik een groot aantal dezelfde vragen voorbij komen van beginende backpackers. Sinds het voor ieder eens de eerste keer moet zijn en ik zelf ook veel vragen had toen ik voor het eerst op reis ging, heb ik besloten een lijst te maken met veel voorkomende vragen en mijn antwoorden daarop.

Hoeveel liter backpack moet ik aanschaffen?

Zelf heb ik een 55-65 liter backpack en daar ben ik erg blij mee. Of ik nou op reis ben voor 3 maanden of 3 jaar je neemt toch zo’n beetje hetzelfde mee. En beter een beetje teveel ruimte over dan je backpack tot de nok toe vol.

Wat voor handdoek neem ik mee?

Neem niet je badhandoek mee want die neemt veel te veel ruimte in. Het handigst is om een hamamhandoek of een microvezel/fibro mee te nemen want deze drogen snel en zijn klein op te vouwen.

Welke schoenen zijn het handigst?

Ben je van plan echte hikes te doen in bijv. Nepal of Nieuw Zeeland, neem dan goede wandelschoenen mee. Ga je backpacken door Zuid- oost Azië dan is dit echter niet nodig. Dan heb je aan sneakers en slippers vaak wel genoeg. Je kunt het toch vaak het beste zelf bepalen. Ben je van plan wandeltochten te doen door bergen, ja neem dan toch die stevige stappers mee, zo niet dan is sneakers genoeg.

Neem ik een spijkerbroek mee op reis?

Afhangend van waar je heen gaat in welk seizoen. Zuid amerika in de winter, Ja. Nieuw zeeland of Australië,  afhankelijk van het seizoen. Zuid oost Azië, nee, daar is een dunne lange broek genoeg maar deze kun je ook gewoon ter plekke kopen. Check on line hoe koud het wordt in de maand dat jij in dat land bent. Ga je echt voor langere tijd op reis kun je er altijd eentje in je backpack stoppen. En vergeet niet dat je er onderweg ook gewoon een kunt kopen mocht het wel nodig zijn.

Hoe doe ik dat met mijn backpack in een hostel?

Neem een klein slotje mee en doe de rits van je backpack daar mee op slot, dat is altijd handig. Maar er zijn ook vaak wel kluizen in hostels waar je je spullen in kwijt kunt. Stop je waardevolle spullen altijd op een veilige plek.

Moet ik malaria tabletten meenemen?

Persoonlijk toen ik in Zuid Oost Azië in 2015 was heb ik wel malaria tabletten genomen, maar ik denk niet dat ik dat de volgende keer weer zou doen. Dit is een eigen keuze. Wil je zeker zijn van je zaak, schaf ze dan aan.
Update 2019, in de afgelopen jaren zijn de regels wat soepeler geworden en heb je ze niet meer nodig.

Zal ik mijn spiegelreflex camera wel of niet meenemen?

JA! Ik heb geen seconde spijt gehad van de mooie plaatjes die ik onderweg heb geschoten. Waarom zou je? Het neemt meer ruimte in en is zwaarder dan een kleine camera of je telefoon maar hecht je veel waarde aan foto’s en mooie plaatjes, neem het dan echt mee! Maakt het je allemaal niet zo veel uit, dan is je telefoon camera ook prima!

Waar sla je je foto’s op als je niet een laptop meeneemt?

Op mijn telefoon heb ik Dropbox waar ik elke paar dagen mijn foto’s in op sla, dat bevalt me erg goed. Om de zoveel tijd sla ik dit op, op m’n harde schijf. Op dit moment heb ik wel een laptop mee op reis, mijn foto’s sla ik nog steeds op op een externe harde schijf. Toen ik geen laptop mee op reis had, had ik een aantal 32gb voor mijn camera, eenmaal thuis heb ik deze op de computer gezet. Zorg wel dat je deze op een veilige plaats bewaard.

Neem ik een creditcard mee?

Het is wel aan te raden. Mijn rabobank pinpas werkt niet altijd over, dan is het handig om en creditcard te hebben, just in case. Neem je een pinpas en credicard mee bewaar deze apart van elkaar zodat wanneer er een kwijt raakt of gestolen word je altijd de ander nog hebt.

Is in m’n eentje reizen niet saai en is het wel veilig?

Alleen reizen vond ik ontzettend fijn, vooral omdat het zo makkelijk is nieuwe contacten te leggen wanneer je alleen bent. Toen ik alleen reisde in Zuid oost azië nooit onveilig of alleen gevoeld. Ik had altijd een groep backpackers om me heen en als ik alleen verder wou dan kon dat gewoon. Je moet natuurlijk verstandig na denken en niet alleen over straat in het midst van de nacht oid. Maar het is gewoon goed te doen. Ik zou het zeker aan raden!!

Is er ook vrijwilligers werk waar ik niet voor hoef te betalen?

Jazeker! Kijk op websites als wwoofing, helpex etc. Daar kun je vrijwilligers werk voor over de hele wereld vinden zonder dat je er een fortuin voor hoeft te betalen. Vaak is het een x aantal uren per dag in ruil voor accommodatie en eten. Wil je meer weten over gratis vrijwilligerswerk? De Backpackcentrale heeft er een goed stuk over geschreven, wil je hier meer over lezen, klik hier!

Heb je nog meer vragen! Stel ze gerust!

Ben je opzoek naar meer Tips en tricks, klik dan hier voor de Ultimate Travel Tips!

Author

Write A Comment