Vietnam, een bestemming die niet mag ontbreken wanneer je door zuid oost Azië backpackt. Vietnam is sowieso een leuke bestemming. Je vind hier alles van bergen en rijstvelden naar stranden en straatjes. Hier is mijn reisroute door het mooie Vietnam

download (46)Tip!
Koop bij aankomst in Vietnam een buskaart voor $60 waarmee je van noord naar zuid of andersom door het land kunt reizen.

Met deze buskaart kun je het hele land voor er staan een aantal steden op en je kunt je een dag van te voren melden bij het busbedrijf die het regelt om je aan te melden dat je de volgende dag naar de volgende stad wil. Wat ook erg geliefd is om te doen is om een motor te kopen en het land door te rijden. Het is over het algemeen aardig gemakkelijk om een motor te kopen en verkopen, je moet wel goed oppassen voor oplichterij natuurlijk en het verkeer in Vietnam is ook iets waar je aan zult moeten wennen.
Dit is de route die ik heb gedaan in Vietnam en ik vond het prachtig!:

Hanoi

Deze stad is een goeie uitvalbasis om tripjes te boeken naar bijv sapa of halong bay. Er zijn interessante musea zoals het gevangenis museum. Er zijn leuke restaurantjes en winkeltjes en je kunt er best wel aardig stappen. Hier kun je meteen wennen aan het chaotische verkeer. Mijn tip: probeer met lokals de straat over te steken, het duurde bij mij 15 minuten tot ik zelf de straat over ging tot ene vietnamees mannetje gebaarde dat ik met hem de straat over kon steken.

Halong bay

Vanuit Hanoi kun je hier een cruise naar boeken van 1 of 2 nachten. Ik vond het zeker de moeite waard. Halong Bay is een van de 7 wereldwonderen en is prachtig. De meningen zijn er over verdeeld maar ik vond het een leuke ervaring!

Sapa 

Dit kun je ook vanuit Hanoi boeken. Sa pa ligt helemaal in het noorden van Vietnam. Hoog tussen de rijstvelden en de bergen. De weg ernaar toe is al een trip opzich. Je kunt hier een trekking doen met een homestay of gewoon een paar nachtjes in een guesthouse verblijven.

Hue 

Naar mijn mening kun je deze plaats wel overslaan. Ik ben er 2 dagen geweest en kon het allemaal niet zo vinden daar. Er zijn een paar musea en bezienswaardigheden maar verder niet bijzonder. Ik heb een taxi naar het strand gepakt en het strand is natuurlijk nooit een straf!download (51)

Hoi an

Mijn favo! Een ontzettend schattig, weliswaar toeristisch, stadje. Met de lampion versierde straten, knusse restaurants en leuke winkeltjes. Je kunt hier voor een spotprijsje een pak of jurk laten maken in jou maat. Op korte termijn ook. Ik heb een schattig jurkje laten maken(was klaar in 5uren) voor €20,00. Je kunt het zo gek niet bedenken leren tassen, schoenen, sandalen, pakken, jurkjes etc en ze maken het op maat voor je. Zeker een bezoekje waard!

Nha Thrang

Als je graag een paar dagen op het strand tussen de russen rondhangt is dit the place to be. Het is een beetje westers met de ligbedjes waar je geld voor betaald, de mensen die je zonnebrillen willen verkopen en de vele westerse mensen die op het strand liggen te bakken.

Ho Chi Minh Stad 

Voorheen Saigon is een stad waar je veel kunt doen. Je kunt de Ci chu tunnels bezoeken, een dagtrip naar Mekong delta doen of een van de vele musea bezoeken. Het War Remnants museum is ontzettend indrukwekkend en hier moet je wel even de tijd voor nemen maar dan kom je echt veel te weten over de Vietnam War.

Ik heb Vietnam van Noord naar Zuid gedaan maar het is ook net zo makkelijk om het andersom te doen. Ik heb m per bus gedaan wat behoorlijk comfortabel was en goed geregeld. Dit land is zeker een van mijn favorieten met de enorme geschiedenis en cultuur 

Author

Write A Comment