Stel je voor, je hebt een overstap in Vancouver van een dag. Wat moet je nou echt gedaan hebben tijdens om deze geweldige kans optimaal te benutten. Wat te doen als je 24 uur de tijd in Vancouver hebt lees je hier!

7:00 Stanley Park 

Begin de dag lekker actief, huur een fietsje bij bijv. Spokes bicycle rentals en ga op pad. Je begint in Coal harbour en volgt de fiets route aangegeven. Het is maar 1 richting dus het kan niet missen. Vergeet niet je heel op te zetten want als je geen helm draagt maak je kans op een boete.
Geniet van de zonsopkomst terwijl je de route over de Sea wall van 9km aflegt. Onderweg kom je de Lions gate brug tegen, heb je prachtige uitzichten over noord en west Vancouver en kom je langs een paar prachtige stranden. Als je lekker doortrapt kun je het in een uurtje doen maar wil je een paar keer afstappen en alles op je af laten komen dan zou ik de fiets voor 2 uren huren.

9:00 Ontbijtje en sightseeing  in Gastown 

Na al dat fietsen heb je natuurlijk wel honger gekregen. Ga daarom lekker ergens ontbijten in Gastown, het oude gedeelte van de stad. Er zijn ontelbare restaurantjes dus kies er maar eentje uit. Na het ontbijt ga downtown Vancouver ontdekken; Gastown, Granville street en Robson square zijn wel de must sees wanneer je in het hartje van Vancouver bent. Ben je op zoek naar musea ga dan naar de Vancouver Art Gallery.

11:30 Sea bus Noord Vancouver & explore de Quay 

De sea bus (een veerboot die tussen Noord en downtown Vancouver gaat) vaart elke 20 minuten. Voor zo’n $3 heb je al een enkele reis. De rit is maar kwartiertje dus je bent zo aan de overkant. Het maakt niet uit aan welke kant van de sea bus je gaat zitten want beide keren heb je een prachtig uitzicht. Wanneer je in noord Vancouver bent aangekomen ga dan even lekker ronddwalen door de Quay, een overdekte markt met allemaal kraampjes met eten, souvenirs etc.

12:30 Lunch bij Buddhaful Lonsdale 

Zodra je de Quay uitstapt ben je in de regio Londsdale. Er zijn verscheidene leuke plekken om te eten. Zelf vind ik Buddhafull een leuke plek. Het is een vegan restaurant met veel keus. Maar je kunt natuurlijk ook voor Tap&barrel, Browns of Raglan gaan. Buddhafull vind je een paar straten omhoog naast een kleurrijke steeg.

13:30 Neem de bus naar Capilano brug 

Loop na de lunch terug naar de Quay. Naast de Quay vind je namelijk een groot busstation. Pak hier de bus naar de Capilano Suspension brug. Een echte must see in Vancouver. Je kunt bus nummer #236 pakken. De rit is ongeveer 20 minuten. De entree naar de brug kost $47 pp. Best wel prijzig, maar het ook best wel waard. Wil je nou niet zoveel betalen om over een brug te lopen, ga dan niet naar de Capilano brug maar naar de Lynn Canyon brug, deze is namelijk gratis. Niet zo lang en spectaculair als de Cap brug maar ook zeker wel de moeite waard. (neem voor deze brug niet bus #236 maar neem bus #228 naar Lynn Canyon)

16:00 Cleveland dam  

Vanaf de Capilano supsenion brug is het misschien een kilometertje naar de Cleveland dam. Deze  damn verschaft een groot deel van Vancouver water. Niet alleen de dam is best mooi, maar vooral het meertje met de fantastische bergen op de achtergrond is geweldig. Zeker een kijkje waard.

17:30 Zonsondergang op Grouse mountain + dinner 

Vanaf de Cleveland dam kun je weer op de bus #236 stappen naar grouse mountain. Eenmaal bij de parkeerplaats aangekomen koop je een kaartje om met de gondel omhoog te gaan, maar ben je nou van plan om boven te gaan eten dan moet je even reserveren want dan mag je namelijk gratis met de gondel omhoog. De gondel rit opzich is heel leuk want je hebt prachtige uitzichten maar eenmaal boven is het helemaal spectaculair. In de winter kun je hier mooi skien en in de zomer kun je hier mooi wandelen. Er is genoeg te doen, van de beren zien, tot schaatsen, tot mannen met bijlen zien gooien, tot gewoon lekker genieten van het uitzicht. Er is voor ieder wat wils. Het is het zeker waard om hier tijdens zonsondergang op de berg te staan want man, wat een uitzicht. Sluit het helemaal goed af door een hapje te eten in het conservatory.

20:30 Sluit de avond af in een Canadese kroeg

Na de zon te hebben zien ondergaan op de berg neem de gondel weer naar beneden, stap op bus #236 terug naar de Quay en geniet daar nog eventjes van alle lichtjes van de stad die voor je licht, want dat is toch wel heel erg indrukwekkend. Neem vervolgens weer sea bus downtown en zoek een bar op. Maakt niet uit welke. Maar een ijshockey wedstrijd kijken in een bar is toch wel een must do! En de perfecte manier om je dag in Vancouver af te sluiten!

Alles hangt natuurlijk af van welk seizoen het is. In de zomer gaat de zon pas om 10 uur onder, in de winter om 4 uur. Het ijshockeywedstrijd seizoen loopt van oktober tot mei. Pin me dus niet helemaal vast op deze tijden. 

Meer over wat doen in noord en west Vancouver lees je hier 

Author

Write A Comment