Ben je van plan op wereldreis te gaan? Leuk! Maar wat komt er allemaal bij kijken en wat moet je regelen voor je wereldreis? Ik heb een aantal belangrijke dingen voor je op een rijtje gezet!

Bestemming

Heb je er al over nagedacht waar je heen wil? En voor hoelang? Wil je naar Azië, Afrika of Zuid Amerika? Wil je van te voren al genoeg gespaard hebben om het een tijdje uit te zingen of lijkt het je leuk om in bijv. Australië of Nieuw Zeeland een tijdje te werken. Het kan allemaal! En wat zijn er een keuzes! Het is wel handig om in het begin van het proces te bedenken waar je heen wilt en wat je wil doen zodat je rekening kunt houden met je geld zaken.

Paspoort

Het ligt natuurlijk heel erg voor de hand. Maar als je buiten Europa reist heb je een paspoort nodig. Voor veel landen moet je paspoort in ieder geval 6 maanden geldig zijn dus zorg dat je dat voor elkaar hebt.

Visum

Heb je voor de bestemming waar je heen gaat ook een visum nodig? Kan dit ter plekke of moet dit van te voren in nederland? het is wel handig om hier op tijd mee bezig te zijn zodat je niet op het laatste moment nog voor een vervelende verrassing komt te staan en je het land niet in mag.

Vliegtickets

Wanneer nou de beste tijd is om een vliegticket te kopen is toch lastig te zeggen. Sommigen zeggen op dinsdag, anderen zeggen 6 weken van te voren. Ik zeg ga gewoon even lekker googelen. Zoek op skyscanner en andere vergelijkings- websites. Je komt vanzelf een leuke deal tegen. Zoek qua datum en bestemming breed.

Backpack

Zoek een backpack uit die bij je past. Een backpack die lekker zit en niet te groot of te klein is. Een backpack mag best wel wat kosten want ze kunnen heel lang mee. Koop een slotje waarmee je je backpack op slot kunt doen eventueel en zorg voor een regenhoes/flightbag!

Geldzaken en verzekering

Wanneer je op wereldreis gaat moet je verzekerd zijn. Check op deze website welke verzekering het beste bij jou past. Verder moet je je geldzaken ook goed regelen. Zeg al je abonnementen op en zorg dat je pinpas het goed doet en dat je een geldige creditcard mee hebt. Bij sommige banken moet je de stand aanpassen van in welk wereld deel het geldig is, vergeet dit van te voren niet te doen! Zorg er ook voor dat je iemand thuis gemachtigd hebt. Mocht er dus iets gebeuren met je pas dan kan thuis iemand in jou naam dingen regelen.

Vaccinaties

Als je al ongeveer weet waar je heen wilt weet je ook ongeveer welke vaccinaties je nodig hebt. Zorg dat je hier ook op tijd mee bezig bent want soms moet je al een hele tijd van te voren gevaccineerd worden. Maak een afspraak bij de ggd om te kijken welke jij nodig hebt voor je grote reis

Tips!

-Neem vooral niet teveel mee. Je moet het allemaal mee sjouwen op je rug. Aan de andere kant van de wereld hebben ze ook winkels dus mocht je nog eens iets nodig hebben kun je het daar ook altijd kopen.
-Doe research. Het is zonde om er later achter te komen dat je zo dichtbij een leuke bezienswaardigheid was en die hebt gemist.
-Plan niet te veel en niet te strak. Plannen veranderen vaak en als je je vluchten en hotels allemaal van te voren al geboekt hebt heb je weinig ruimte voor verandering van plan.
-Geniet van alles, het plannen van je reis is de halve voor pret. Ga er eens een middagje lekker voor zitten en zoek naar tickets en bestemmingen.

Author

Write A Comment