Ik ben een echte waterfall chaser. De hoger, the better. Tijdens onze roadtrip door de Rockies zagen we 5 prachtige watervallen. Waarvan 2 in de top 5 hoogste watervallen van Canada! Welke dit zijn, en de andere mooiste watervallen van de Rocky Mountains, dat lees je hier!

Johnston Canyon small waterfall

Wanneer je naar Johnston Canyon gaat is dit de eerste waterval die je tegenkomt. Op zo’n 15 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. En je kunt behoorlijk dicht bij komen. Je kunt er vervolgens voor kiezen om verder te lopen naar de volgende waterval en de Canyon of terug naar de parkeerplaats. De wandeling is best makkelijk en mooi!
Johnston Canyon vind je tussen Banff en Lake Louise in Banff Nationaal park

 

 

 

 

Athabasca Falls

De Athabasca waterval is 23 meter hoog en 18 meter breed. Vanaf de parkeerplaats is het 2 minuten lopen. Er gaat een brug over de rivier waardoor je de waterval van alle kanten kunt bekijken. Wanneer je een pad naar beneden volgt vind je een plek waar het blauwe water door de canyon loopt (zie rechter foto)
De Athabasca Falls vind je in de buurt van Jasper, in Jasper nationaal park.

 

 

Helmcken Falls

De Helmcken falls is 141 meter hoog en daarmee de op 4 na hoogste in Canada.
De waterval vind je in Wells Grey provincial park en dus niet in de Rockies maar wel aardig in de buurt. Het is het omrijden zeker waard! Vanaf de parkeer plaats is het 5 minuten lopen naar de waterval.

 

 

Takakkaw Falls 

De Takakkaw waterval is de op 3e hoogste waterval van Canada met een hoogte van 381 meter. Deze waterval vind je in Yoho nationaal park. Vanaf de snelweg is het nog zo’n 20 minuten door de bergen rijden. Vanaf de parkeer plaats is het nog 10 minuutjes lopen. Je voelt je ongelofelijk klein naast deze enorme waterval!

 

 

 

 

Sunwapta Falls

Onderweg van Banff naar de Athabasca falls vonden we deze waterval in Jasper nationaal park. Deze prachtige waterval is druk bezocht. Vanaf de parkeerplaats is het 2 minuutjes lopen. Ook hier kun je vanuit alle hoeken foto’s maken.

 

 

 

 

Wat is de mooiste waterval die jij ooit hebt gezien?

Author

Write A Comment