Op zo’n 2 uren rijden vanaf de Nederlandse grens (Venlo) vind je de regio Rijnland-Plats en een leuk stadje in deze regio is Cochem. Een toeristen walhalla en ontzettend leuk om een weekendje te bezoeken. Er staat een prachtig kasteel in het stadje, het is omgeven door wijnvelden en verder zijn er nog andere leuke bezienswaardigheden in de buurt! Ben je nog op zoek naar een weekendje weg? Ga dan naar Cochem in Duitsland.

Cochem

Wanneer je door het centrum wandelt voelt het alsof je door de middeleeuwen loopt. De eeuwen oude typisch Duitse huisjes maken het dat het ontzettend knus voelt. Het centrum bestaat uit leuke winkeltjes, hotels en restaurants. De rivier de Moezel loopt door de stad en vanaf de brug heb je een heel gaaf uitzicht over de gekleurde huisjes aan de oever en het kasteel bovenop de heuvel. De rijksburcht Cochem is naar alle waarschijnlijkheid al meer dan 1000 jaar oud en kun je ook bezoeken. Vanaf de burcht heb je een heel gaaf uitzicht over het stadje.

Wijn

De regio bestaat voornamelijk uit wijnvelden en in veel restaurants in Cochem kun je daarom ook een lekker wijntje uit de regio bestellen. De wijngaarden hier zijn best bijzonder want ze zijn tegen de heuvels en de rotsen op gebouwd. Door de steile rotsen kunnen ze niet veel machines gebruiken en moet veel er van dus nog met de hand gedaan worden.

Hängeseilbrücke Geierlay

Ja echt een hele mond vol maar eigenlijk is het gewoon een hele grote hangbrug, de langste voetgangers hangbrug van Duitsland om precies te zijn. Op een half uurtje rijden van Cochem vind je het plaatsje Morsdorf. Hier vind je verschillende parkeer plaatsen en vanaf daar kun je in ong. 2 kilomter naar de hangbrug lopen. De hangbrug hangt op 100 meter hoogte boven een beekje en is zo’n 160 meter lang! Het is verder helemaal niet eng hoor! De brug is ontzettend stevig en wiebelt helemaal niet. De beste tijd om dit te bezoeken is buiten de zomer om. Ik zag foto’s van de brug helemaal vol mensen terwijl toen wij er waren (januari) waren er maar 6 andere mensen.

Burg Eltz

Burg Eltz is best wel een bekend kasteel dankzij Instagram. Daarom konden wij een bezoekje aan deze beauty ook niet overslaan. Op nog een half uurtje rijden van de hangbrug vind je Burg Eltz. Na een kleine wandeling door het bos of over de weg kom je bij dit indrukwekkende kasteel terecht. Toen wij er waren was het niet open voor publiek maar van maart tot oktober wel. Rond het jaar 1100 zijn ze begonnen met het bouwen van dit kasteel en 500 jaar later was het eindelijk af. vanaf het uitzicht punt heb je een fantastisch uitzicht!

Wanneer staat jou weekendje Cochem in de planning? 😉

 

Author

5 Comments

  1. Ik heb nog nooit van deze plaats gehoord maar klinkt ontzettend tof! Ik zie dagelijks plaatjes van Burg Eltz voorbij komen dus moet dat dan toch maar eens met eigen ogen gaan bekijken!

  2. Pingback: Get inspired! De mooiste hangbruggen! | Fartravels.nl

  3. woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

    groetjes

    Caro

  4. Pingback: Reisjaar 2018 + de plannen voor 2019! | Fartravels.nl

  5. Zo dichtbij en ik ben er nog nooit geweest! Hopelijk mogen we snel terug wat meer reizen 🙂

Write A Comment