In februari spendeerden wij een lang weekend in de Belgische Ardennen in de regio Luxembourgh. Wij sliepen in het dorpje Heyd en gingen van daar uit op ontdekkingstocht. Waar slapen en wat te doen dat lees je hier!

Waar slapen

Onze basis was in Heyd, een schattig klein dorpje met uitzicht op de heuvels. In het dorpje zelf is niet veel, geen winkel, wel een kerkje en een restaurantje. Wij boekten ons huis via Mikazu.nl. Op Mikazu kun je vakantie huizen huren van Nederlandse eigenaren. Ons huisjes was fantastisch! Met een killer uitzicht, hot tub en sauna kon ons weekend niet meer stuk, daarbij kwam ook nog dat de inrichting ook nog eens erg leuk was. Echt een enorme aanrader. Ons huis vind je hier.

Wat is er te doen in de omgeving

Durbuy
Misschien heb je er wel eens van gehoord, op ong. 15 minuten rijden van Heyd vind je Durbuy “het kleinste stadje ter wereld” meer dan een paar kleine schattige straatjes, een handvol restaurantjes en een kasteeltje vind je hier ook niet. Maar het is wel een populaire en ook erg leuk stadje om te bezoeken wanneer je in de buurt bent, ook kun je hier heerlijk eten bij La Canette, een echte aanrader!

Radhadesh
Een klein stukje India in de Belgische Ardennen. Dit kasteel vind je weer op 10 minuutjes rijden van Durbuy. Dit leuke kasteeltje is tegenwoordig in handen van het ISKCON (International Society for Krishna Consciousness)
Er is een restaurantje te vinden en een winkeltje en ook kun je een rondleiding nemen door het kasteel Petite Somme

Wandeltocht – Reserve naturelle du Mont des Pins in Bumal
Ja het is een hele mond vol. Dit leuke rondje van zo’n 3,5 km is zeker de moeite waard. De wandeling begint met een stukje omhoog, maar na deze klim word je beloont met prachtige uitzichten. Na dit prachtige uitzicht loop je verder door de bossen en geniet je van meer uitzichten. Kortom, een hele fijne wandeling!

Verder zijn de leuke dorpjes in de omgeving ook echt de moeite waard.
De Belgische Ardennen zijn perfect voor een weekendje weg, je komt heerlijk tot rust en je hoeft er niet eens ver voor weg!

 

 

 

 

Author

Write A Comment