Canada is een fantastisch land om een roadtrip door te doen. Voornamelijk de westkust is populair onder kampeerders en roadtrippers, je vind hier namelijk fantastische bergen, blauwe meren, wildlife en een aantal steden. Ben jij van plan om een roadtrip door West Canada te doen dan moet je snel even verder lezen!

De route

Voor deze route kun je het beste 2- 3 weken de tijd nemen. Wanneer je ook Vancouver eiland erbij wil pakken, neem dan zeker 3-4 weken de tijd. Er is zoveel moois te zien onderweg. De route die wij deden: Vancouver – Okanagen – Nelson – Radium Hot springs  – Banff nationaal park – Yoho – Jasper nationaal park  – Mount Robson & Well’s Grey Provincial park – Whistler – Vancouver

Vancouver

Vancouver is naar mijn mening een van de mooiste steden in de wereld. Er is zee, bergen, bossen en een prachtige skyline.  En er is zoveel te doen. Ga bijv. fietsen over de seawall in Stanley Park, bezoek noord en west Vancouver of ga stappen downtown! Kortom, in Vancouver kun je je makkelijk een dag of 3-4 vermaken.

Okanagan

4 uren west van Vancouver vind je de Okanagan. De wijn regio van Canada met als grootste stad Kelowna. Blijf hier een paar nachten en doe een wijntour. De omgeving is prachtig, het is warm en droog en er is wijn. Wat wil een mens nog meer. Deze regio zal niet zijn wat je van canada verwacht maar het is wel een leuke verrassing.

Nelson

Nelson ligt in de Selkirk bergen aan Lake Kootenay. De omgeving hier is prachtig! Nelson is ontstaan door de goud en silver rush in 1800. Daardoor vind je hier vele oude huizen uit die tijd. Het is daarom onwijs leuk om door Baker Street te wandelen en de oude Noord Amerikaanse architectuur te bewonderen en ergens een kopje koffie te drinken. Midden in Nelson is een camping maar er zijn ook een aantal hotels.

Radium Hot Springs

Radium hot springs is gelegen aan de rand van Kootenay nationaal park. Het stadje zelf is behoorlijk kalm maar heeft wel een prachtige omgeving. Bezoek bijv. Sinclair Canyon of de golfbaan. Ook niet te missen zijn de hot springs. Deze natuurlijk warm waterbronnen zijn heerlijk na een dagje rijden. Je kunt aan de rand van Kootenay nationaal park kamperen.

Banff

De bekendste plaats van de Rocky Mountains en daarmee ook druk bezocht door toeristen. Wanneer je door de straten van Banff loopt zul je dus veel hotels, restaurants en souvenirshops vinden. Wanneer je op zoek bent naar een hotel in de Rockys Banff is the place to go. Het is de perfecte uitvalbasis voor de omgeving.

In Banff nationaal park vind je de mooiste blauwe meren. Zo vind je hier bijv. het bekende Lake Louise en Morain Lake. Sta vroeg op to beat the crowd want het kan hier in het hoog seizoen behoorlijk druk zijn! Sla ook zeker Petyo Lake en Bow lake niet over!

Yoho nationaal park

Yoho nationaal park ligt op een uur van Banff en is makkelijk te combineren met Banff nationaal park. In Yoho nationaal park vind je Emerald Lake, de natural bridge en de Takkakaw Falls!

Jasper Nationaal park

Wanneer je van Banff naar Jasper rijdt, rijdt je over de Icefields parkway. Een prachtige weg door de bergen met fantastische stops en uitzichten. Stop onderweg bij de Athabasca Glacier. Je kunt een tour boeken die je over de gletsjer leidt, of je kunt er zelf heen lopen. Verder zul je onderweg een aantal prachtige watervallen tegenkomen zoals de Sunwapta falls en de Athabasca falls.

Je zult zien dat Jasper, het stadje, niet vergelijkbaar is met Banff. Waar Banff best wel knus en druk is in Jasper lang zo veel niet. Toch is Jasper nog steeds een prima uitval basis.

Wanneer je de weg tussen Banff en Jasper zou nemen en je zou niet stoppen dan zou je er 3,5 uur over doen. Dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn. Trek daarom voor deze 3 nationale parken in ieder geval 3 dagen uit zodat je alles op je gemak kunt bekijken. Er zijn vele campings en hotels in de omgeving.

Mount Robson & Wells Grey provinciaal park

Mount Robson is met 3954m het hoogste punt van de Rocky Mountains. Wanneer je uit Jasper je weg vervolgt kom je door Mount Robson en Wells Grey provinciaal park. Omdat de afstanden in Canada best behoorlijk kunnen uitvallen is het verstandig om  hier in de buurt te overnachten. Wij verbleven in het kleine plaatsje Blue River. In Wells Grey kun je de Hemlcken Falls bezoeken, deze waterval is 141 meter hoog en daarmee de op 4 na hoogste in Canada!

Whistler

Whistler is een leuk plaatsje dat in de bergen ligt ten noorden van Vancouver. Dit plaatsje is vooral bekend geworden door de Olympische spelen van 2010. In Whistler kun je fantastisch skiën en snowboarden. In de zomer kun je er ook leuk hiken.

Extra Info

En dan ben je weer terug in Vancouver. Onderweg deden wij een combinatie van kamperen en in een hotel slapen. Wil je lezen over het budget dat wij uitgaven tijdens deze roadtrip? Klik dan hier! Deze roadtrip kun je het beste doen tussen juni en september. In de winter is het namelijk veel te koud en zijn al die prachtige meren bevroren, das zonde toch?

 

Author

6 Comments

  1. Lijkt me een geweldige route ! Canada staat nog zo hoog op m’n bucketlist.. Hoop gauw eens die kant op te gaan, wellicht de route een goede optie dan 🙂

    • fardou Reply

      Wat leuk. Deze route is echt aan te raden. En Canada is zo de moeite waard echt prachtig. Ik hoop dat je er wat aan hebt mocht je ooit die kant op gaan 😉

  2. De foto’s zijn in ieder geval al veelbelovend! Ik hoor nog weleens dat Canada en Nieuw-Zeeland qua natuur een beetje op elkaar lijken, dus dat beloofd veel goeds 🙂 Canada gaat zeker op de bucketlist.

  3. Pingback: Wat je absoluut niet mag missen tijdens je reis door Canada | Fartravels.nl

  4. Pingback: De ultieme reisbucketlist; Roadtrips | Fartravels.nl

  5. Pingback: 11 dingen om te doen tijdens jou bezoek aan Whistler | Fartravels.nl

Write A Comment