De zomer is nu toch echt officieel voorbij. En de regen is wedergekeerd in Vancouver maar het is nog wel even leuk om terug te kijken naar een mooie zomer. Hier een samenvatting van onze zomer in Canada met natuurlijk heel veel foto’s!

Deze zomer was natuurlijk even anders dan andere zomers maar zeker niet minder mooi. Stuart en ik hadden voor het eerst sinds 2 jaar dezelfde dagen vrij in de zomer. Stuart kreeg in april zijn droom baan als park ranger en dat is geen maandag tot vrijdag job dus konden we eindelijk eens allemaal leuke dingen doen op onze vrije dagen. Nu gooide Covid 19 misschien een beetje roet in het eten maar niet heel veel. In British Columbia was het deze zomer namelijk zo dat je nog wel rond mocht reizen in je eigen provincie zolang je maar voldoende afstand houdt etc. Gelukkig zijn wij wild kampeerders want alle officiële campings waren zo vol geboekt voor de hele zomer. 

onze kampeer plek voor een nacht
wakker worden met dit soort uitzichten
Zwemmen in het meer

Juni 

In juni begon de pret met een 4 daagse kampeer trip. We deden een rondje van Vancouver naar Lillooet en weer terug. Daar kun je hier meer over lezen. We kampeerden op prachtige plekken en sloten het af met een groep vrienden die onze quarantaine kampeer groep werd voor de rest van de zomer. 

Juli 

De maand begon met veel regen maar gelukkig sloeg dat halverwege de maand om naar mooie zonnige dagen. Summer was here! We gingen een paar nachtjes naar de Okanagan. Oftewel wine country. Ik was in de zomer bezig met een wijn cursus dus het was erg leuk om ook even wat van die theorie te testen bij alle wijnproeverijen. We kwamen thuis met 15 flesjes wijn. 

Een week later gingen we weer met onze kampeer groep een nachtje kamperen. We hobbelden 5 uren een berg op over een onverharde weg naar een plek aan de rivier waar natuurlijke hot springs waren. Iemand heeft op een dag daar 3 verschillende tubs/ baden neer gezet en met elkaar verbonden en daar kun je dus lekker badderen in natuurlijke springs. Een echte hidden gem. We hebben er gezellig de avond gebadderd en gedronken en gekletst. 

We pakten hier en daar ook nog een dag tripje mee. We gingen op zoek naar nieuwe plekjes om te gaan kamperen in de toekomst dus een drankje en wat hout mee en de auto en gaan met die banaan. Zo kwamen we op prachtige plekken terecht! 

Wijngaard in de Okanagan
Een waterval die we onderweg tegenkwamen naar de hot springs
Een van de hot tubs in de wildernis
De rivier waar we aan sliepen
We zwommen een dagje in de prachtige meer
Een dagje met Stuart op pad
Met dit soort uitzichten!
En dit soort uitzichten!

Augustus 

We gingen met een ander stel een paar nachtjes naar Hornby eiland. T is even een rit. Van Vancouver ga je met de veerboot naar Vancouver eiland. Dan een uur rijden. Dan nog een veerboot en dan nog een kwartiertje rijden en dan nog een veerboot maar dan heb je ook wat. Hornby eiland is echt een paradijsje. Met prachtige natuur en stranden. Echte island vibes. Stuart en ik zouden maar een nachtje blijven maar dat was natuurlijk veel te kort dus hebben we beide onze baas op gebeld om te vragen of we misschien nog een extra dagje vrij konden en dat mocht! Dus hebben we heerlijk een mini vakantie gehad op Hornby eiland. Misschien wel mijn favorite reisje van deze zomer. Het weer zat mee, we hadden leuk gezelschap en we hebben heel wat leuks gedaan en moois gezien. 

2 weken later was het weer tijd voor onze maandelijkse kampeer trip met de quarantaine crew. 2 nachten kampeerden we aan een prachtig meer die we de vorige maand ontdekt hadden op een van onze dagtrips. En weer hadden we prachtig weer. We zwommen in het meer, hadden elke avond een kampvuur en dansten onder de maan. Echt hoor. Wat een zomer! 

Het prachtige Hornby island
groeps foto op hornby eiland
We bezochten een wijngaard op Hornby eiland
Hornby eiland
Zonsondergang op Hornby Eiland
Wakker worden met dit uitzicht op onze laatste kampeer trip
Kampvuur
We hadden er prachtig weer bij
boekje lezen
Prachtige bergen

September. 

Ook dit jaar kon het zonnebloemen festival niet overgeslagen worden. Het was gelukkig gewoon weer open met beperkt aantal bezoekers. We stopten eerst nog even bij de Nederlandse friet car om een frikandel speciaal en patatje met de scoren en huppelde toen weer vrolijk door de zonnebloemen velden met stuart als echte Insta boyfriend natuurlijk. 

Het kampeer seizoen zat er helaas op maar we deden nog steeds leuke dingen deze maand. We zagen zonsondergangen, wandelden veel en genoten nog van de laatste zonnige dagen. 

Zonnebloemen festival
Zonnebloemen festival
Zonnebloemen met Stuart
Wandeling om Rice Lake
Zonsondergang over de stad

Zoals de foto’s laten zien hadden we echt een fantastische zomer. Wat is het hier toch ongelofelijk mooi en wat hebben we een mazzel dat het kon en dat we dezelfde dagen vrij hadden. En wat hebben we een mazzel om in dit ongelofelijke mooie land te wonen waar je gewoon in een paar uurtjes naar al deze prachtige plekken kunt rijden met hele leuke mensen!

Zoals gewoonlijk heb ik het nog steeds erg naar m’n zin maar kijk ik er natuurlijk ook naar uit om mijn familie weer te zien. Ik heb een maand geleden een vliegticket geboekt om op 12 november naar Nederland te vliegen. Nu weten we natuurlijk niet of dat gaat lukken met de huidige Corona situatie maar finger crossed!

Stay healthy & safe mensen!

Author

1 Comment

  1. Wat gaaf om te lezen dat je in Vancouver woont! Wij hebben Vancouver tijdens onze wereldreis in 2019 met onze dochter aan gedaan en wij vonden het een fantastische stad om twee weken door te brengen. Een van de weinige steden ter wereld waar we echt wel zouden willen wonen (als onze familie ook met ons mee verhuist ;)). Fantastisch inderdaad dat je hier zo makkelijk de natuur in kan gaan! Wij vonden Whistler ook helemaal te gek! Mooie foto’s van een prachtige omgeving!

Write A Comment