Kastelen, heuvels, kleurrijke straatjes en grote kliffen. Zuid Ierland is een prachtige plaats om er even echt uit en op ontdekkingstocht te gaan. Roadtrippen, citytrippen of op zoek naar geschiedenis. Het kan allemaal in Ierland.

Wild Atlantic highway

Wanneer je van plan bent te gaan roadtrippen door Ierland is de Wild Atlantic way the way to go. Deze weg brengt je langs de westkust van noord naar zuid (of andersom natuurlijk) en heeft de meest spectaculaire uitzichten, leuke weggetjes en komt door een aantal leuke steden en dorpen.
Deze weg begint in Derry (het noorden) en eindigt in Kinsale(het zuiden) in 2600km(!!!!) Je hoeft de weg natuurlijk niet helemaal te rijden en kunt ook gewoon een stukje ervan rijden om er toch een voorbeeld van te krijgen. Maar heb je de tijd en een auto, ga dan zeker iets van deze route rijden!

Cork

Cork is de tweede grootste stad van Ierland en ligt aan de kust. Het is zo’n stad waar je je prima een dagje kunt vermaken en een leuke citytrip naar toe kunt doen.
Proef de echte Ierse sfeer met een guiness, viool en accordeon in een Ierse pub, ga winkelen in het centrum en bezoek de Queensmarket voor een aantal heerlijke lokale lekkernijen.

img_8402

Kinsale

Een van de meest toeristische plaatsjes in Zuid Ierland is Kinsale, wanneer je door dit stadje loopt snap je wel waarom. De gekleurde huisjes, schattige straatjes en het water maken dit tot een erg leuk kustplaatsje om te bezoeken. Op een zomerse niet regenachtige dag zul je hier veel dagjes mensen vinden
Scilly walk
Wat erg leuk is om op die zomerse dag te doen is de Scilly walk. Een prachtige wandeling langs de kust die leidt naar Charles Fort. De wandeling zelf is niet erg lang, trek hier een paar uur voor uit want het fort zelf kun je ook bezoeken. Er geld een entree van een paar euro en dan kun je van prachtige uitzichten en geschiedenis genieten 

Old head of Kinsale

Een stukje buiten de stad van Kinsale vind je ‘Old head of Kinsale’. Je kunt niet naar het uiterste puntje waar hier is een golfbaan dat alleen voor de rijken en beroemden is, dus dit is afgesloten, maar vlak voor de golfbaan kun je je auto parkeren en een stukje naar beneden wandelen waar je een prachtig uitzicht hebt over de kliffen aan beide kanten. Een ongelofelijk uitzicht! Dit mag je zeker niet missen!

Inchydoney beach

Op een uur rijden van Cork vind je Inchydoney beach. Een mooi strand waar het enorm druk is op een prachtige zonnige dag. Aan dit strand zit een heerlijk hotel waar je lekker kunt eten, slapen maar er is ook een Spa. Heerlijk dus voor een dagje genieten!

Blarney

Nog zo’n toeristische trekpleister, mensen komen van heinde en verre om de steen van Blarney te zoenen voor de ‘gift of the gab’ oftewel, om wat beter te kunnen kletsen. Deze steen kun je vinden in het Blarney Kasteel zo’n 8 km van Cork.

Zuid Ierland heeft ontzettend veel te bieden voor verschillende soorten reizigers, het is zeker een aanrader om eens een reisje naar Ierland te doen! Meer lezen over Zuid ierland? Klik dan hier

img_8505

Author

2 Comments

  1. Pingback: Juni | Fartravels.nl

  2. Pingback: 3 must do's in Zuid Ierland!

Write A Comment