Dames opgelet! Ik heb jullie hulp nodig. Ik ben namelijk erg benieuwd welke anti conceptie jullie gebruiken op reis.

Zo’n 10 jaren geleden begon ik met de pil. Dit beviel mij altijd prima tot ongeveer een jaar geleden. Ik kreeg enorme moodswings en gewichtstoename en andere klachten. Ook is het best onhandig om je backpack vol te stouwen met doosjes pil en aangezien wij voor langere tijd weg zijn moesten dat er dus ook nogal wat zijn. En vind ook maar eens een pil die anderhalf tot twee jaren lang houdbaar is.
Nu ik toch in Nederland ben heb ik een bezoekje gebracht aan mijn huisarts om daar te horen wat nog mijn opties zijn. Daar werd ook een implanon voorgesteld (een staafje onder de huid in je bovenarm) maar daar heb ik dus nog niet zoveel ervaringen over gehoord.

Help!

Nu ben ik erg benieuwd naar wat voor anticonceptie vrouwen gebruiken op reis en wat hun ervaring daarmee is.
En daar heb ik jou hulp bij nodig!
Wat voor anticonceptie gebruik jij? Waarom heb je hiervoor gekozen? Hoe bevalt het? Is het aan te bevelen? Reis jij samen met je partner of alleen?
Je mag in de reacties hier onder reageren. Wil je het liever anoniem doen en mijn enquete invullen dan kan dat ook! Klik dan even HIER

Heel erg bedankt alvast! Binnenkort zullen jullie het resultaat kunnen lezen!

x

Update: Inmiddels kun je de uitslagen hier lezen!

Author

22 Comments

 1. Ik heb de hormoonspiraal. (Mirena)
  Ik heb hier voor gekozen omdat ik niet goed op de pil reageerde, veel verschillende gehad maar ik had bij elke nieuwe pil weer verschillende klachten.

  De mirena bevalt mij eigenlijk prima, je hoeft niet aan de tijd te denken om iets in te nemen en je bent voor 5 jaar klaar.
  Ik heb in het begin wel veel last gehad van buikpijn wat duidelijk mijn baarmoeder was, soms heb ik nog steeds steken van een paar seconde. En heb best wat puistjes gehad, maar met een paar goede cremetjes was ik daar ook snel vanaf.
  Ik ga in november voor het eerst reizen, dus dan kan ik pas zeggen hoe het echt bevalt, maar tot nu toe heb ik niets te klagen! 🙂

 2. Hey. Ik gebruik geen anti conceptie meer sinds 2 jaar en het bevalt me super goed! Myn cyclus is gewoon normaal geworden en weet wanneer ik het kan verwachten. De klachten die je beschrijft had ik ook en zijn nu verdwenen. Ik wou gewoon geen hormonen meer slikken omdat voor mijn gevoel deze slecht zijn voor je lichaam. Owja en ik reis heel veel alleen 🙂

  • fardou Reply

   Dat heb ik dus ook. Ik ben wel een beetje klaar met hormonen eigenlijk. Maar het is een beetje lastig aangezien ik met mijn vriend op reis ben om overal mee te stoppen. Dan zouden we dus meteen een lading condooms mee moeten nemen ook. Maar het lijkt me heerlijk zeg. Koos hormoonloos!!

 3. Ook Mirena spiraal! Nu voor de 2e keer :). Even doorbijten, maar dan heb je er echt veel profijt van! 🙂

 4. Ik heb de prikpil nu een jaar of 6 en ben er meer dan tevreden over. Een kleine gewichtstoename gehad (max. 5 kilo), maar dat was voor mij geen probleem en goed op te lossen door iets meer op mijn eten te letten. Een keer per 3 maanden krijg ik een prik bij de assistent van de huisarts en heb eigenlijk vanaf dag 1 al geen menstruatie meer gehad. Echt top, ik denk er niet eens meer aan zo normaal is het geworden. Mocht je op korte termijn een kinderwens hebben dan is het wel beter om er niet aan te beginnen. Na een jaar prikpil schijnt het zo’n 1 tot soms wel 2 jaar te duren voordat de hele cyclus weer verloopt zoals hoort.

  Reizen doe ik overigens met regelmaat (ook reisblogger =) samen met mijn vriend en doordat de prikpil 3 maanden werkt heb ik er eigenlijk op reis nooit last van gehad. Komend jaar ga ik 6 maanden reizen, dat zal voor het eerst zijn dat ik er iets mee moet doen, maar dan neem ik er een mee (makkelijk zelf te zetten of door partner).

 5. Ik heb een koperspiraaltje. Wilde helemaal van de hormonen af. Dit jaar voor het eerst ermee gaan reizen en bevalt goed. Volgende maand vertrek ik voor 5 maanden naar Nieuw-Zeeland en ben blij dat ik de pil niet hoef mee te slepen of aan hoef te denken.
  Regelmatige cyclus, dus ik weet wanneer ik het kan verwachten. Enige nadeel is natuurlijk dat je niet kan beslissen om een keer door te slikken. Maarja, je hoeft dan ook niks mee te slepen.
  Heb ook niet veel last meer van menstruatiepijnen of stemmingswisselingen, wat ik met de pil wel had.

 6. Ik zat zelf met hetzelfde dilemma. Slikte de pil en na lang zoeken naar de huisarts gegaan voor de implanon. Met een verwijzing doorgestuurd naar de gyneacoloog, aangezien de huisarts niet genoeg ervaring had. Implanon zat er zo in, ze schieten hem met een naald in je arm. De drie maanden erna ben ik aan één stuk ongesteld geweest. Met een reis van een jaar in het vooruitzicht echt bagger. Uiteindelijk in overleg met de gynecaeloog ervoor gekozen hem te verwijderen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. 2 artsen en een verpleegkundige verder en dat ding kwam er nog niet uit. Heb nu twee mooie littekens op mijn bovenarm en ga dan toch maar met een hele voorraad pillen op reis. Het schijnt een bekend probleem te zijn. Bij de één werkt het prima zonder problemen en bij de ander dus niet.

 7. Vlak voor ik op reis ging heb ik een spiraaltje laten plaatsen. Ik wilde sowieso niet meer de pil slikken, maar vond een spiraaltje plaatsen altijd een beetje eng. Toch gedaan en ik ben er zo blij mee! Ik word sindsdien niet meer ongesteld, dus op reis geen gedoe met tampons, vergeten pillen, zwemmen/duiken… Ik hoef nergens aan te denken. Spiraaltje zorgt er niet bij iedereen voor dat je helemaal geen menstruatie meer krijgt, maar bij mij gelukkig dus wel ?

 8. Hoi ik reis samen met mijn partner en ik ben aan de pil. Ik ben 2 jaar in Australië geweest en daar had ik Levlen. Toen ben ik naar Italië geweest (mijn vriend is Italiaans) en daar hadden ze geen Levlen dus heb ik naar een andere pil geswitched. Nu in nieuw zeeland hebben ze geen van beiden en zit ik nu op Ava 30. Heeeel irritant telkens switchen van deze pillen.. over 2 maanden ga ik naar Zuid Amerika voor 4 maanden. Ik hoop binnenkort een lading pills voor 6 maanden mee te nemen. Ze geven niet voor langer dan 6 maanden. Mijn lichaam vind het zo leuk dat ik steeds van pil verander. Mijn ongesteldheid was telkens onregelmatig.. ik ben niet zwanger dus overduidelijk dat de pillen werken. In de laatste 8 maanden dat ik op Ava 30 ben heb ik misschien 4 of 5 keer mijn ongesteldheid gehad. Heel fijn dat wel maar de buikpijn is er wel helaas elke maand..

 9. Ik heb ook de Mirena spiraal, een aantal maanden voor het reizen laten plaatsen.Ik was al tijdje verschillende dingen aan het proberen omdat ik ook ineens niet meer goed reageerde op de pil.

  Uiteindelijk iom de huisarts gekozen voor de Mirena spiraal (mirena omdat die nog wel iets van plaatselijke hormonen afgeeft en daardoor de kans groter is dat je helemaal niet meer menstrueert, wat bij mij gewerkt heeft ?).

  Het bevalt mij mega goed! Je hoeft nergens aan te denken, bent niet ongesteld en voelt er niks van! Ik zou het iedereen aanraden, zelfs degenen die niet op reis zijn ? En nee.. het plaatsen is niet fijn, maar ik twee dagen goede buikpijn gehad en thats it!! Is het écht écht waard wat mij betreft!

  Oh btw: ik reis samen als stel.

 10. Hoi!

  Ik heb het implanon staafje. Ben net zelf op reis geweest voor 7 maanden en het was ideaal. Ik hoefde nergens aan te denken. Een nadeel: je wordt waarschijnlijk ongesteld en je cyclus is vaak onregelmatig. Maar verder echt helemaal top en minder invasies dan spiraaltje.

  Succes en veel plezier op reis

 11. Ik heb zelf voor anderhalf jaar de pil meegekregen van de appotheek. Het is inderdaad vervelend om mee te moeten sjouwen maar ik vindt het zo fijn dat ik zelf kan bepalen wanneer ik ongesteld wordt.

 12. Ik heb een mirena spiraal laten zetten. Als je nog geen kinderen hebt gehad doet het zetten is meer pijn. Maar dat duurt maar even. Daarna heb ik alleen maar voordelen ervaren. Nooit meer ongesteld geweest, 5 jaar nergens aan denken en het is de meest betrouwbare anticonceptie die er bestaat.

 13. Lastige keus. Iedereen reageert overal anders op.

  Zelf heb ik een implanon (staafje) en dit bevalt mij erg goed. Ik was wel een beetje bang, omdat ik een aantal horrorverhalen had gelezen.
  Uiteindelijk, na 1,5 jaar de implanon te hebben, ben ik er echt super tevreden over! De plaatsing is heel eenvoudig, ik voel me goed en wordt niet ontsteld. Ben nu zelf 15 maanden non-stop aan het reizen waar hopelijk nog een jaartje bij op komt. Ik kan natuurlijk niks zeggen over de verwijdering, maar daar maak ik me zelf niet zo druk om. Dat komt vast goed. Succes met je onderzoek en ik ben heel benieuwd naar je resultaat !

 14. Ik heb een koper spiraal, heb deze nu 4,5 jaar en super tevreden.
  Heb er voor gekozen om dezelfde redenen als die jij noemt, gewichtstoename, moodswings etc.
  Daarom wou ik helemaal geen hormonen meer en heb ik voor de koperspiraal gekozen. Nu ik voor langere tijd op reis ben is het ideaal want ik hoef geen voorraad van de pil mee te nemen! Het nadeel is dat je ‘gewoon’ ongesteld wordt omdat je geen hormonen hebt, bij mij maakt dit niet uit omdat ik niet zo hevig ongesteld wordt maar dat is voor iedereen anders natuurlijk!

  Veel plezier op reis en kies wat het beste bij jou past!

 15. Tja ik ben al vanaf mijn 18e aan de prikpil en heb deze ook aangehouden tijdens het reizen. Dat is 1x per 3 maanden een injectie en voor mijn 6 maanden in azie heb ik 1 injectie meegenomen en mezelf daar geïnjecteerd. Ik snap dat veel mensen dit niet durven maar goed. Ik gebruikte hem al zo lang met goed resultaat dat ik niet last minute wilde switchen met de kans op extreme bloedingen voor lange tijd als ik aan het wildkamperen of op onhygiënische plaatsen was.. Heeft prima uitgepakt en dus niet ongesteld geweest. Precies zo uitgekiend dat ik bij aankomst in australie meteen een nieuwe kon krijgen en dat werkte prima. Omdat ik toen een jaar in australie ben geweest kon ik hem daar mooi constant halen dus dat was makkelijk.

  Mijn zus had de spiraal waarbij ze niet ongesteld werd. Dus ook dat is een optie.

  Waar je ook voor kiest, begin er een paar maanden voor je reis mee om te kijken hoe je lichaam erop reageert. Bij elke soort pil of vervanging van de pil zijn er mensen die extreem slecht erop reageren met doorbraakbloedingen, maanden land ongesteld zijn of er erg ziek van worden Etc. Dat verschilt per lichaam.. Dus ervaringen van anderen kunnen handig zijn, maar jouw lichaam is niet hetzelfde dus lastig on te oordelen wat goed of handig is voor jou..

  Succes met de keuze!

 16. Mirena spiraal! Half jaar gereisd en maar 1 keer voor 3 dagen een paar druppels ongesteldheid. Na het zetten was ik een week ongesteld naar voor de rest zo goed als niks. Je hoeft nergens aan te denken tijdens je reis.. Absoluut een aanrader!!

 17. Zelf heb ik sinds twee jaar de prikpil. Ben nu bijna een jaar in Australië en heb prikpil voor ruim voldoende tijd meegekregen bij de huisarts. Laatste keer voordat ik op reis ging samen met de assistente gezet en nu prik ik ‘m altijd zelf. Ideaal!! Ik word ook niet ongesteld, geen buikpijn.

  Enige nadeel zou kunnen zijn als je binnen korte tijd een kinderwens hebt… het eerste jaar na stoppen is er een redelijke kans dat je nog niet zwanger kunt raken .

 18. Hi,
  Ik heb onlangs voor de 2e keer een implanon laten inbrengen. Ik ben er enorm tevreden over! Na de eerste implanon 3 jaar gehad te hebben heb ik deze een half jaar geleden laten vervangen voor ik op reis ging. Het verwijderen van de eerste en direct daarna het ‘inschieten’ van de 2e was binnen 10 minuten gebeurd. Bij de eerste implanon werd ik regelmatig eens per 4 weken ongesteld. Bij de huidige implanon helemaal niet! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er erg blij mee ben. Succes met kiezen! 🙂

 19. Een mirena spiraal, als je geluk hebt stop ook bij jou dan zelfs de menstruatie en het mooie is zodra je hem verwijderd ben je evt weer vruchtbaar binnen een paar dagen

 20. Pingback: Ongesteld op reis. | Fartravels.nl

 21. Pingback: Uitslag: Anticonceptie op reis. | Fartravels.nl

Write A Comment