Fijne feestdagen vanuit Canada!! Het is een tijdje geleden dat ik een reisdagboek heb geschreven dus hier een korte update over wat er de afgelopen maand is gebeurd en hoe wij de feestdagen vieren in Canada. Met veel foto’s! Lees snel verder! ūüôā

Op 2 december gingen we een dagje naar Squamish we gingen met de Sea to Sky gondela omhoog en genoten van fantastische uitzichten en wandelen over prachtige paden. Daarna gingen we lunchen aan de rivier en zagen we wel 40 eagles (iemand die mij kan vertellen hoe deze prachtige vogels ook al weer in het Nederlands heten?)
Het was een prachtige heldere koude dag!

Zoals je misschien in een eerder reisdagboek hebt gelezen, hebben Stuart z’n ouders een nieuw huis gekocht op Vancouver eiland en staat het huis in noord Vancouver te koop. Op 4 december was het zo ver en kregen ze de sleutel van hun nieuwe huis en gingen ze verhuizen. Trevor en Kelly verhuisden op 1 oktober al dus de tokko was ineens van ons! Gek hoor, het werd al helemaal gek toen een week later de verhuis auto kwam en alles meenam. Het hele huis ineens leeg. Moeilijk voor Stuart natuurlijk, het huis waarin hij opgroeide is ineens leeg en je bent the last man standing. Toch is het wel fijn zo zonder schoonouders, eindelijk een plekje voor onszelf.

Op 17 december kwamen Ryan en Victoria (een van Stuart’s beste vrienden) gezellig bij ons eten. Ze waren net terug na een jaar in Australie en zuid oost Azie. Ik had de week ervoor een gourmette stel op de kop getikt dus werd er gezellig gegourmet en bijgekletst.

Op 23 december deden we kerst met Trevor en Kelly bij ons thuis. En weer werd er gegourmet. We deden ook cadeautjes. Kelly had een prachtige deden voor me gebreid en van Trevor kreeg ik een koffie cadeaukaart.

Elk jaar op kerstavond gaat Stuart bij Ryan en z’n ouders eten dus dat gebeurde dit jaar ook, en ik mocht mee. Om half 6 stonden we met een flesje wijn op de stoep. Ryan z’n familie is Oekrains van oorsprong dus doe ze elk jaar een Oekraiens kerstdinner. Het voorgerecht was haring, gevolgt door rode bieten soep en als hoofdgerecht zalm met aardappel puree, championen saus, zuurkool en perogies. En als nagerecht aten we creme brulee. Allemaal zelf gemaakt, heerlijk! Na het eten kwamen nog een aantal vrienden en werd er gezellig gekletst en gedronken. Om 2 uur ’s nachts waren we eindelijk thuis

Kerst vierden we dit jaar met z’n tweetjes. Met Stuart z’n ouders op Vancouver eiland en Trevor en Kelly op vakantie was het gewoon handiger om het op deze manier te doen. We werden om half 11 wakker en pakten onze cadeautjes uit. Van Stuart kreeg ik een platen speler en een Mumford en Sons plaat (die jongen kent me goed). Vervolgens gingen we lunchen en kerstfilms kijken. om 2 uur stapten we in de auto onderweg naar Cypress mountain, zo’n 20 minuutjes rijden van ons huis, op zoek naar de sneeuw. En sneeuw vonden we! We wandelden wat rond in de sneeuw en gingen weer naar huis waar we verder gingen met onze kerstfilm marathon. Voor ons kerstdinner hadden we kleine hapjes gekocht.

Tweede kerstdag kennen ze niet in Canada en ik stond ingeroosterd om te werken maar ik kreeg op het laatste moment toch nog vrij. Wat me goed uitkwam want Stuart ging een dagje naar Whistler en op deze manier kon ik mee! Om 9 uur zaten we in de auto, we hadden afgesproken om met Stuarts vriend Taylor en zijn vriendin Ashley te gaan brunchen. Onderweg was veel sneeuw en uiteindelijk kwamen we om 11 uur aan in Whistler. We gingen brunchen bij een leuke tent onder aan de piste. Na de brunch gingen we nog even t dorp in en vervolgens reden we achter Taylor aan naar Pemberton waar zijn moeder een huis heeft. Er lag een behoorlijk pak sneeuw in Pemberton en het sneeuwde nog steeds. Het huis was magisch. Door een grote poort kom je bij een prachtig huisje en wanneer je het huis in stapt hebt je door de enorme ramen een fantastisch uitzicht over de bergen. Ze hebben er 23 hectare grond en vlak naast het huis is een klein meertje dat bevroren was. Stuart en Taylor gingen de sneeuw eraf schuiven terwijl Ashley en ik met Taylor z’n moeder kletsten. Na een uurtje sneeuw schuiven was het eindelijk tijd voor ons om te schaatsen onder te binden. Fantastisch echt een droom! Wat een prachtige plek om een paar rondjes te schaatsen. Na het schaatsen gingen we naar binnen om ons op te warmen bij de open haard met een ijshockey wedstrijd op de achtergrond, kan het nog Canadezer? Om 5 uur stapten we weer in de auto en om 7 uur waren we thuis

Komend weekend gaan we op bezoek bij Stuart z’n ouders. Ik ben erg benieuwd naar hun nieuwe huis. We balen een beetje omdat Trevor en Kelly hebben afgezegd, dit zou onze “familie kerst” zijn geweest. Maar het word vast ook wel leuk met zn vieren. Oudjaars avond vieren we thuis met Stuart’s vrienden. Ik moet nieuw jaars dag gewoon weer werken dus we zullen het wel niet al te gek maken. Ze doen hier geen vuurwerk dus dat zal wel gek worden.

Een gelukkig nieuw jaar! ūüôā

x

 

Author

Write A Comment